Fietsen in 2011

Sparta Ion fiets

Het seizoen is weer aangebroken, het weer prachtig en dus gaan wij fietsen. Het is goed voor de conditie en je kunt de omgeving goed bekijken. Onze Gazelle fietsen hebben wij ingeruild voor twee Sparta Ion fietsen met  electrische ondersteuning. Het zijn geen nieuwe maar inruil en in een prima staat. Tijd dus voor een testrit, maar het wachten is ook op de fietsendrager die beter is toegerust voor twee electrische fietsen. Onze vorige fietsendrager (een spinner Hawk) is verhuisd naar Pijnacker en wij hebben een Thule Europower. Afgelopen weekend was alles compleet en dus gingen wij op Koninginnedag s’middags niet te ver van huis en wel naar het Wereld erfgoed Schokland. In het Museum de fietskaart opgehaald. De fietsroute staat niet op de fietskaart. Niet zo moeilijk hoor, het gaat langs de randen van het eiland

Schokland het museum

Het was best een mooie tocht. Een gedeelte hadden wij al lopend gezien, maar Oud Emmeloord, welk boven de gesteente tuin ligt, echter niet. Het gehele rondje gereden met prachtige vernatte weilanden

Vernat gebied

Om het eiland niet verder te laten verzakken hebben ze de weilanden vernat. Het grondwater houden ze op ongeveer 25cm onder de oppervlakte. Er zijn veel vogels in dit gebied.

Wilgenbomen in de wind

De zondag 01 mei zijn we naar Kootwijk gegaan. De route op de Garmin fietsnavigatie gezet en de fietsen achterop de auto. Lunch en drinken mee. Er staat een stevige wind. Het is een prachtige route door de bossen.

Bospad in Kootwijk

Het lezen van de route ging uitstekend en het fietsen op de nieuwe electrische fietsen gaat heel fijn. Er waren ook veel duinen en wind tegen en dan ga je zonder moeite met 15 of 16 km omhoog. Bij de zandverstuiving natuurlijk ook even gestopt.

Zandverstuiving01

zandverstuiving02

 De broodjes en het drinken lekker genuttigd en vervolgens weer tevreden naar huis.

This entry was posted in Dagtochtjes, Fiets navigatie, Fietsen en wandelen and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.