De Buitentuin

Met al dat slechte weer, valt het niet mee om de tuin netjes en aan kant te houden. Steeds regen en storm en dan komt er niet veel van om naar de tuin te gaan. Tussen de buien door is het gras maaien en de heg snoeien en natuurlijk ook even de bloemen doen. De tijd is dan echter te kort en de tuin te nat en bovendien zijn we druk met het kastje. Dat doen we samen. Toch heb ik gisteren even wat foto’s gemaakt van de tuin. Al moet er nodig wat onderhoud worden gepleegd, hij is toch mooi. Aan het fruit hebben we niet veel. Het is of verdroogd, of er afgewaaid. Twee bomen hebben we zelfs weer opnieuw moeten palen, anders zouden ze plat zijn gegaan. Dat is met al die wind en blad en vruchten niet zo moeilijk. De bomen zijn zwaar en de grond is zacht van het water. Maar goed, nu wat foto’s:

Mooi toch?

Vooral die graspol doet het daar erg mooi vind ik

Vlinderstruik, zonnehoed en Ijzerhard Zonnehoed met hommel

 Vlinders, bijen en hommels hebben het ook erg zwaar gehad

Ook de vlinders maken gebruik van de schaarse zon

 Vermoedelijk is de stefte onder hen ook erg groot. Ik zie in ieder geval veel minder insecten als vorige jaren.

De Tulpenboom bovenop het prieel

Hopelijk is er nog voldoende nectar te vinden voor de overlevende vlinders en hommels

De kruiwagen en mijn begonia's

 Dat vinden ze in ieder geval niet in mijn kruiwagen met geraniums

Grote bloemen in het Koninginnenkruid

Deze mooie plant echter wel. Hij is echter wel de aankondiger van het najaar, maar ook dan kunnen de insecten (mits het weer veranderd) zich nog te goed doen en misschien herstellen en zorgen voor nakomelingen voor het komende jaar. Zeg nu zelf:Wat is een tuin zonder Vlinders en Hommels ?

This entry was posted in Buitentuin, Diversen, Fotografie and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.