Fietsen bij Apeldoorn

 

Donkere wolken boven Kootwijk

Vandaag zijn wij wezen fietsen bij Apeldoorn. Volgens de buienradar zouden de buien schuin door het land trekken en wel van Hoek van Holland, schuin over de Flevopolder en dan richting Leeuwarden. Nou dan zaten wij bij Apeldoorn dus wel goed. Dat was ook zo op een enkele plensbui na die wij in Beekbergen over ons heen kregen, maar de luchten en de wolken waren daar en tegen heel erg spannend. Bij Kootwijkerzand gitzwart, maar de regen kregen we dus pas bij Beekbergen en daarna een prachtige beloning in een werkelijk schitterende wolkenlucht.

Prachtige wolken bij Beekbergen

 

 

In Beekbergen liepen wij totaal onverwacht tegen het lijntje aan van de stoomtrein en dit natuurlijk tot enthousiasme van Anthony. De plensbui werd vergeten en eerst even al die treinen bekijken. Rijden deed hij niet op zondag, maar je mocht vrij het terrein op lopen. Ze hadden erg veel verschillende treinen staan. In ieder geval zagen wij 3 grote stoomlocs, een dieselloc en twee werklocs. Een grote put om treinen te kunnen draaien en een grote werkloods. Langs het perron een heleboel personenwagons en een oude klok met vertrektijd en oude perronverlichting. Kortom: erg compleet. Zelfs met een wachtlokaal

no images were found

This entry was posted in Dagtochtjes, Diversen, Fiets navigatie, Fietsen en wandelen and tagged , , . Bookmark the permalink.