Met het boemeltje van Apeldoorn naar Dieren

k had al verteld, dat wij tijdens onze fietstocht rondom Apeldoorn het ” hoofdstation” van de VSM (Veluwse stoommaatschappij) waren tegen gekomen. Nu de weersverwachtingen waren voor woensdag erg goed en bovendien was het de laatste week dat dit traject in dienst was, en dus op naar Apeldoorn. We hadden een kaartje voor Apeldoorn – Dieren met de stoomtrein en vervolgens met de salonboot over de IJssel naar Zutphen. Daar stappen wij weer in de trein naar Apeldoorn. Dit is een trein van deNS en wordt het Boemeltje genoemd.

Nu wij waren niet de enige die dit plan hadden. De trein was helemaal vol. Er waren ongeveer 500 mensen aan boord. De meesten waren ouderen en jonge moeders met kleine kinderen. Het was een leuke ervaring. In Dieren ging het te voet naar de IJssel waar de boot al lag te wachten. We waren een van de eersten en dus konden wij boven op het dek nog mooi zitten. De IJssel is mooi, maar de Linge is mooier. In Zutphen zijn we even de stad in geweest en hebben wat gegeten. Ik kende Zutphen niet meer terug. Het was ook al zo’n 40 jaar geleden dat ik daar had gewerkt. Goed 3.00 uur zijn we op het Boemeltje gestapt en terug naar Apeldoorn. Mooi op tijd weer thuis, want s’avonds moesten wij wel gaan werken

[wppa type=”slide” album=”7″][/wppa]

This entry was posted in Dagtochtjes, Diversen, Fotografie and tagged , , , . Bookmark the permalink.