Gaasterland

Het was vandaag een prachtige dag en na al die maanden met regen vandaag 2 oktober een toetje van zonnig weer en 25 gr. Nu dan blijf je niet binnen zitten. De fietsen gaan achter op de auto , de koelbox gevuld met eten en drinken en we gaan naar Friesland. We hebben op ons fietsnavigatie een route staan in Gaasterland en die beloofd best mooi te zijn. Langs plassen en door bossen. We parkeren de auto in Ruigahuizen (net onder Balk), daar stappen we op. Als eerste even een paddestoel langs de weg op de foto

nog niet helemaal open

deze is wel al helemaal open

De zon doet zijn best, maar hier in Friesland is de mist vrij hardnekkig en trekt maar langzaam op.

nevelig

Nooit geweten dat hier ook prachtige bossen liggen met slingerende fietspaden. Je moet echt niet gedronken hebben, anders knal je tegen een boom. Vreselijk leuk en afwisselend. In het bos zie je de zon ook nu door de bladeren komen.

de zon

langs de dijk

Je kunt op deze foto goed de nevel zien. Weer door een bosperceel en toen wij daar uit kwamen zag ik aan het einde van het pad een Paard met wagen staan. De menner had wel zin in een ijsje en ik heb dit prachtige Friese paard even op de foto gezet

Fries paard

Ze stonden voor een begraafplaats met een klokkenstoel

begraafplaats

Verder zien we een Russisch klooster ? in Friesland? nooit geweten.

Russisch klooster

klooster

Goed drie uur zijn we weer bij de auto en we besluiten naar Hindelo0pen te gaan. We zijn dicht in de buurt en nog nooit bezocht. Dat gaan we dus nu doen. Het is daar vreselijk druk zowel in de haven als in de stad.

haven van Hindeloopen

uithangbord Havenmeester Hindeloopen

sluis van Hindeloopen

Hindeloopen

huis

We hadden ook nog het idee Stavoren te bezoeken, maar we hebben er doorheen gereden op zoek naar een parkeerplaats en geen leuke indruk er van gekregen. Dus besloten we naar huis te gaan. Om 18.30 uur waren wij weer thuis.

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Dagtochtjes, Diversen, Fiets navigatie, Fietsen en wandelen, Fotografie and tagged , , . Bookmark the permalink.