Gewoon wandelen

Gisteren zijn wij eens niet wezen fietsen, maar gaan wandelen en wel in het bos van Marknesse. Het Waterloopbos. In dit bos zijn ooit alle grote  waterwerken uit de hele wereld op schaal getest. De Deltawerken zijn o.a. hier ontworpen. Men heeft het 23 jaar geleden verlaten en het is aangekocht door Natuurmonumenten.

Waterloopbos

Even deze bloem nog gefotografeerd. Het is de Gele Ganzenbloem

Gele Ganzenbloem


 

De waterloopkundige modellen zijn echter ernstig in verval. Het metselwerk is zwaar aangetast en de betonnen vloeren van veel modellen vertonen scheuren en gaten; delen zijn al verloren gegaan. Om de modellen te behouden is groot onderhoud en herstel noodzakelijk. Hiervoor is ongeveer 1 miljoen euro nodig. Daarom zoekt Natuurmonumenten steun.

We hebben onze weg vervolgd en zijn op de terugweg gestopt bij het Werelderfgoed Schokland om in de Gesteentetuin de Beestentoren te fotograferen. Ik wil die graag op onze tuin gaan maken voor de behuizing van de insecten en kleine dieren zoals egels en padden.

Beestentoren

Ook nog even door gereden naar Oud Emmeloord, welk ooit de Haven van Schokland was. Hier heeft men het grondwater ook wel verhoogd, om te voorkomen dat Schokland nog verder wegzakt, maar de havenkom wel leeg gelaten.

Havenhoofd van Oud Emmeloord

 

In 2005 onthult door Koningin Beatrix en Jorritsma "Het Baken"

We hebben toch maar nog even genoten van deze mooi dag in Oktober, Ze zijn dit jaar erg schaars geweest.

This entry was posted in Diversen, Fietsen en wandelen, Fotografie and tagged , , , , . Bookmark the permalink.