Het Stoomgemaal van Ir D.F.Wouda

Het Stoomgemaal Van Ir D.F.Wouda bij Lemmer. Momenteel veelvuldig in het nieuws vanwege het hoge water. Het wordt nog steeds in dit soort gevallen ingezet en is het oudst werkende stoomgemaal van de wereld en staat op het Wereld erfgoed. Je kunt het een jaar rond bezoeken, maar dan is hij meestal niet in werking en nu dus wel. Dat deed ons besluiten er naar toe te gaan. Dit besluit hadden meer mensen genomen. De parkeerwachter vertelde dat op zaterdag er 10.000 bezoekers waren geweest. Nu vandaag was het ook heel erg druk. De rij was enorm en we hebben er een uur over gedaan om binnen te komen. Het was de moeite waard. Men ging in groepen naar binnen met een gids, die in de drukte je probeerde te vertellen wat er zo al te zien was. Ik heb dat gedeelte dus maar over geslagen en mij geconcentreerd op wat ik zag en geprobeerd er een foto van te maken. Het was reuze indrukwekkend . Stoommachines hebben iets. Het leeft. Het puft en pruttelt. Nee echt de moeite waard.

This entry was posted in Dagtochtjes, Diversen, Prive foto's and tagged , . Bookmark the permalink.