Trots

26 september 2010

Als tweede hobby hebben wij bij de volkstuinvereniging “Het Spanningsveld ” een vrij groot complex van 350 vierkante mtr. Dat is best een aardig stukje en een hoop werk. Veel mensen staan in de lente stil om naar de tuin te kijken en geven complimenten.Het is ook  erg veel werk, en het komt echt niet vanzelf. Wij hebben geen groente of aardappelen, maar fruit en een grote bloemenborder. In de loop van jaren hebben wij verschillende fuitbomen geplant. Allemaal oude rassen: Sterappel,Dijkmanszout, Boskoopse schone, Bellefleur,Giesser Wildeman, Williams peren,Mirabel de Nancy,Hedelfinger,Kroosje, Noord Hollandse Suikerpeer Mispel, Varikse blauwe en de Meikers. Daarnaast hebben we nog allerlei kleinfruit: aardbeien, frambozen, en bramen. Als naam aan de tuin hebben wij: De kleine Betuwe.

De kleine Betuwe

De kleine Betuwe

En nu de Borders natuurlijk. Het is een brede border en vol gezet met vaste planten die insecten en vlinders trekken. De fruitbomen staan in een groot gazon en rondom de stammen spiegels, die er voor zorgen dat de wortels voldoende zuurstof en voeding krijgen.

[wppa type=”album” album=”2″][/wppa]

This entry was posted in Buitentuin. Bookmark the permalink.