Ecologische woning

Aan ons tuinhuisje hangen diverse vogelhuisjes, die ieder jaar schoon gemaakt weer in de “verhuur “gaan. Meestal worden ze bezet door koolmezen en pimpelmezen. Ook hebben we nog een flatwoning voor de mussen. Daar wil geen mus in en dus hebben de koolmezen die ook maar in bezit genomen. Je hebt daar tenslotte de keuze voor een hoekwoning of een middenwoning. Mocht het nu te druk worden in het nest met al die kinderen,dan kun je ook nog een lat relatie beginnen en de woning er naast betrekken. Eten genoeg te vinden, want ik zie met grote regelmaat de rupsjes binnen gebracht worden. Naast de mezen zijn er ook nog andere vogels op de tuin, zoals het winterkoninkje. Ik had graag gezien dat die ook een huisje zou betrekken, maar zij verkiest het tuinhuisje bij de buren. Daar broedt ze al vele jaren en met succes tot vorig jaar. Toen viel het nestje naar beneden met nare gevolgen voor haar kroost. Dit jaar had ze een perfecte oplossing: Naast het kozijn had de buurvrouw een bundel touw hangen en daar maakte zij in de onderste lus een prachtig nestje.  met daarin 5 eitjes.Het tuinhuisje is daar echt gesxhikt voor. Het nestje hangt droog binnen en ze kan door de deur naar buiten Die deur was alleen voorzien van gaas om de katten buiten te houden. Zij zat daar dus veilig. Mooi toch?

Zijn ze niet prachtig?   

Voor de egel die ook regelmatig in de tuin loopt, hebben we een prachtig egelhuis gekocht en stro er in gedaan. Waar gaat hij de winterslaap door brengen? Tweemaal raden………… Ja! bij de buurvrouw. Gewoon een kuiltje in de grond met wat blad over zich heen. Luxe wordt schijnbaar niet gewaardeerd.   

   

   

   

This entry was posted in Buitentuin. Bookmark the permalink.