Pinksterweekend

Zaterdagmorgen zijn wij met de auto en met fietsen achterop vertrokken naar Nijverdal. Wij gaan twee nachtjes daar slapen en een fietstocht maken als het weer toe laat. In Nijverdal de spullen uitgepakt en vervolgens vertrokken naar Ootmarsum. Wij willen met eigen ogen ook dit stadje met al zijn kunstgaleries zien. Wij hebben er zulke leuke foto’s van gezien. Het was er gezellig druk en we hebben diverse  Galeries gezien. Heel veel mooie beelden en schilderijen, met heel veel cijfertjes als prijs. Maar goed, het kijken is gratis en dat is daar zo. Je mag overal gratis naar binnen en buiten in de straat staan heel veel beelden. We hebben op het terras een lekker bakje koffie met likeur(van het plekske) met een heelijk gebakje (soes met slagroom en warme kersen).00tm-13 oostm-12 ootm-02 Ootm-03 ootm-04 ootm-05 ootm-06 ootm-07 ootm-08 ootm-09 ootm-10 ootm-11 ootm-14 ootm-15ootm-01

Zondag gingen de fietsen mee. We gaan boven Ootmarsum de Heringergrensroute rijden. Het blijft maar grijs weer en de start in het bos is zelfs koud. Gelukkig werd de temperatuur wat beter, maar zon hebben wij niet gezien. Een erg mooie route en wat een mooie boerderijen. Naar mijn bescheiden mening staan daar de mooiste boerderijen.

Hezingergrens-02 Hezingergrens-03 Hezingergrens-04 Hezingergrens-05 Hezingergrens-07 Hezingergrens-08 Hezingergrens-09

Maandagmorgen zijn wij vanuit Jipkesbelt vertrokken en hebben het Rondje Hulsen gereden. Ook 28 km lang. Langs de Regge en vervolgens door een veengebied terug naar de Jipkesbelt. Nooit geweten dat daar zo’n mooi gebied ligt. Ze hebben de Regge van een rechte strakke rivier, terug gebracht naar een slingerende rivier. Werkelijk heel mooi en het is pas een jong gebied. Het beloofd heel wat als het volgroeid is.

brem Hulsen-01 Hulsen-02 Hulsen-03 meidoorn-02 meidoorn

 

 

This entry was posted in Dagtochtjes, Diversen, Fiets navigatie, Fotografie. Bookmark the permalink.