Bloemencorso

20 september 2010

De laatste zaterdag van Augustus is er altijd Bloemencorso in Vollenhove. Volgens de website en de reklame op de TV is het veelbelovend. Er was echter doe dag 1 probleem : het weer. Het goot de gehele dag en de dagen er voor. Eerst maar eens op de buienradar kijken en daar was de verwachting, dat het omstreeks 14.00 uur het open zou trekken en dat het dus droog zou worden. We wagen het er maar op. Onderweg nog een stevige bui, maar het werd droog. De route van de corso gaat door het dorp met smalle straatjes. De mensen hebben tuinstoelen langs de straat gezet. Uiteraard voor eigen gebruik, maar er was een aardige meneer die ons twee stoeltjes aanbood. Daar hebben wij natuurlijk dankbaar gebruik van gemaakt. Het wachten was nu op dat wat komen gaat en de verassing was groot. Er kwamen 15 wagens voorbij met enorme stellages, die nauwelijks tussen de huizen door konden. Wat een werk hadden ze er van gemaakt. Werkelijk schitterend. Het bleef de gehele middag droog met een heerlijk zonnetje.

[wppa type=”slide” album=”3″][/wppa]

This entry was posted in Dagtochtjes. Bookmark the permalink.