Land van Maas en Waal

We gaan een dagje fietsen en wel in het Land van Maas en Waal. De start is net voor Woudrichem, waar we de auto parkeren om vervolgens op de fiets richting Woudrichem te gaan. De geboortestreek van mijn moeder en waar ik denk ik in 40 jaar niet meer ben geweest. Ik heb er zin in. Eerst het stadje gaan bekijken en daarna door naar het Voet/fietsveer voor de oversteek naar Loevestein. Dat is over de afgedamde Maas. Loevestein voorbij (heb ik al eens bekeken) over de dijk naar Brakel.We zien de veranderde uiterwaarden. Die zijn nu totaal anders ingericht met als doel, meer water opslag als het hoog water is. Ik moet zeggen, het ziet er erg mooi en natuurlijk uit. Vroeger moesten de mensen die buitendijks woonden, met hoogwater hun huis uit en hopelijk is dit nu niet meer nodig. Over met het veer naar Vuren en terug richting Gorinchem over de dijk. Bij Vuren nog even een bezoekje gebracht aan het Fort Vuren en toen naar het veer in Gorinchem om weer over te steken naar Woudrichem waar onze auto op ons wacht. Het weer was zonnig en een goede temperatuur. Min puntje: Stevige wind. Goed in Gorinchem kom je tot de ontdekking dat het veer op zondag niet vaart. Hoe verzin je het. Wat nu? Terug tegen de wind om weer over te varen (zelfde boot) naar Brakel en heel de weg weer terug naar Woudrichem? Of een watertaxi bellen? Laatste dus maar. en er stonden heel veel mensen te wachten. Zelfs een groep uit Zweden. Kortom: Dit verdient niet de schoonheidsprijs prijs.

 

This entry was posted in Diversen, Fietsen en wandelen. Bookmark the permalink.